Fyns Luftsport blev dannet den 6. maj 1933 og opløst igen i 1934.

Faaborg Flyveklub blev stiftet den 30. september 1936, men klubben blev opløst ca. et år senere.

Fyns Luftsport bliver genstiftet i april 1937, men opløses senere igen.

Odense Svæveflyveklub bliver stiftet i september 1937.

Odense Svæveflyveklub ændrer navn til Odense Flyveklub den 31. marts 1953.

Svendborg Flyveklubs Svæveflyvegruppe stiftes den 14. april 1966.

Svæveflyvegruppen var tidligere et udvalg under Svendborg Flyveklub.

Odense Svæveflyveklub ændres navnet til den 10. februar 1968.

Fyns Aero Sport bliver stiftet i foråret 1970, men opløses igen senere.

Navnet, Fyns Svæveflyveklub, fik klubben efter en generalforsamling den 14. oktober 1970. Vi havde her forladt vores hidtidige flyveplads på Odense lufthavn, og var i stedet startet med de første flyvninger på vores nuværende plads i Vøjstrup.

Ved samme lejlighed tilbød klubben alle medlemmer i Svendborg Flyveklubs Svæveflyvegruppe overførsel af medlemskab til Fyns Svæveflyveklub. Indskuddet var deres materiel - et tosædet fly og et spil. Efter en generalforsamling samme år i svæveflyvegruppen skete overførslen senere i 1970.

I en kortere periode herefter - indtil sæsonstart 1973 - fortsatte klubbens skoleflyvning dog på Tåsinge Flyveplads. Vi har herefter holdt til i Vøjstrup med egen svæveflyveplads, klubhus, hangarer, hytteområde mv.

Fyns Svæveflyveklub har idag ca. 60 aktive medlemmer, der ved enhver lejlighed mødes for at svæveflyve. Dette være sig enten konkurrenceflyvning (strækflyvning eller hastighedsflyvning), kunstflyvning eller bare hyggeflyvning.

I 2015 blev der installeret transpondere i flere af klubbens fly, således at de nu kan deltage i konkurrencer i hele landet.